Biologische en gangbare landbouw

Zaadhandel Neutkens is een specialist in het leveren van hoogwaardige biologische en gangbare zaden en natuurmengsels. Met de enorme kennis en het uitgebreide assortiment wil Neutkens een belangrijke bijdrage leveren aan de biodiversiteit. Daarnaast is Neutkens een belangrijke bron van kennis voor de biologische en gangbare  landbouwers, natuurverenigingen en voor landbouwers die groenbemesters zaaien.

Regeneratieve landbouw

Een toenemend aantal bedrijven werkt met regeneratieve methodes. Regeneratief staat voor een holistische aanpak gericht op het verbeteren van de bodem, biodiversiteit, waterhuishouding, koolstofvastlegging en ook sociale en economische aspecten. Centraal staat het verbeteren van de bodem. Een toenemend aantal mensen volgt het regeneratieve concept van Dietmar Näser en Friedrich Wenz. Belangrijk onderdeel in deze aanpak zijn groenbemestermengsels met een grote diversiteit. Zaadhandel Neutkens maakt deze mengsels op maat voor gangbare of biologische bedrijven. Standaardmengsels voldoen vaak net niet voldoen omwille van vruchtwisseling. Wij hebben de mogelijkheden om uw gewenste mengsel op maat te maken.

Neem voor een passend advies contact op met uw adviseur

Bij een mengsel op maat houden we rekening met veel verschillende variabelen. Zo kunnen we inspelen op droge of natte omstandigheden, grondsoort en bijvoorbeeld het soort vee. Naast grasklaver en luzernemengsels voor de akkerbouw en veehouderij, hebben we ervaring met het maken van passende mengsels voor veganistische landbouw, fruitteelt, agroforestry, stadslandbouw en voedselbossen. Mengsels om bijvoorbeeld te gebruiken voor maaimeststoffen, boomgaarden of onderzaai.

Biologische zaaizaden voor de landbouw

Annex, actueel aanbod en SKAL-certificaat

UW ADVISEUR IN LANDBOUWZADEN

Pim_Clotscher

PIM CLOTSCHER

UW ADVISEUR IN LANDBOUWZADEN

MARCO D’HAENS

UW ADVISEUR IN LANDBOUWZADEN

KEVIN MANNENS

UW ADVISEUR IN LANDBOUWZADEN

Kees-Hotting

KEES HOTTING

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang de brochure gratis

Gratis brochure

In de brochure “Biologische zaaizaden” staan adviezen over onze biologische producten. De meestverkochte en de meest gunstige zadenmengsels en losse zaden staan er effectief, overzichtelijk in.

Wanneer u zich inschrijft voor de nieuwsbrief, ontvangt u de digitale brochure.

Blijf op de hoogte

De adviseurs van Zaadhandel Neutkens houden zich bezig met de laatste ontwikkelingen op het gebied van landbouw. Ook investeert Neutkens in kennis. Denk aan bijvoorbeeld een experiment met groenbemesters, op verschillende gronden of een onderzoek naar naar diversiteit in een kruidenrijk grasland.

De bevindingen van de laatste ontwikkelingen en onderzoeken met bijbehorende adviezen leest u in onze nieuwsbrief.