Al onze maisrassen zijn zeer geschikt voor de biologische teelt. De rassen zijn geselecteerd op een snelle grondbedekking, vroegrijpheid, gezondheid en natuurlijk opbrengst en voederwaarde.

Belangrijke nieuwkomer in ons maisrassen-aanbod voor 2021 is het dubbeldoel ras Talisman van kweker Syngenta. Talisman is een vroege, productieve mais met mooie cijfers.  Met Talisman bieden  we een degelijk en goed alternatief  voor Movanna.

LG 31 207 is de topper qua VEM opbrengst. Ervaringen van de afgelopen jaren hebben geleerd dat de LG rassen onder goede groeiomstandigheden behoorlijk (positieve)  uitschieters kunnen hebben in zetmeel en VEM.

Ambient is het aller vroegste maisras wat er biologisch beschikbaar is. Dit soort “ultravroege” mais geeft mogelijkheid tot een voor- of nateelt. Oogstrisico’s zijn doorgaans kleiner en vroege zaai van grasklaver zijn belangrijke voordelen. Door de korte veldperiode is de drogestof opbrengst wel wat lager dan van de gewone vroege rassen.