Kruidenrijk Grasland met hoge korting via 1001ha

Kruidenrijk grasland is beter voor, biodiversiteit en bodem dan normaal grasland. 1001ha helpt boeren middels crowdfunding aan een flinke korting op kruidenrijk graszaad zodat ze laagdrempelig kunnen experimenteren. Donateurs zoals gemeenten, overheden, provincies en particulieren betalen mee aan dit kruidenrijk grasland.

En ook goed nieuws voor diegenen die al eerder hebben geprofiteerd van hoge korting. In het nieuwe jaar komt u weer in aanmerking voor korting om uw ervaring met kruidenrijkgrasland verder uit te bouwen.

Er doen verschillende zaadleveranciers mee aan de actie. Zaadhandel Neutkens is de enige leverancier die een mengsel op maat kan leveren.

Neutkens & Wij.land doorzaaimengsel

In samenwerking met Wij.Land heeft zaadhandel Neutkens een zeer divers doorzaaimengsel ontwikkeld wat alle boeren met €75,- korting via 1001 ha kunnen aanschaffen.

Wij.Land biedt persoonlijk advies en begeleiding aan boeren in veenweidegebied die dit mengsel bestellen. Bovendien is er voor deze groep boeren de mogelijkheid dat Wij.land een deel van de loonwerkkosten van het zaaien met de Geohobel vergoedt. Bekijk de voorwaarden op bij de beschrijving via onderstaande buttons.

Het mengsel bevat rode klaver, witte klaver, karwij, cichorei, smalle weegbree, duizendblad, rolklaver, wilde peen en kleine pimpernel. De mengsels zijn zowel voor de gangbare als de biologische landbouw beschikbaar.

De minimale afnamehoeveelheid is 3 hectare.

 Nieuw inzaaien

Naast de doorzaaimengsels zijn er ook mengsels voor nieuwe inzaai van Neutkens verkrijgbaar. Op deze mengsels krijgt u maar liefst €150,- korting per hectare:

Neutkens mengsel op maat:

Minimaal 30% kruiden en maximaal 70% grassen. Dankzij het brede assortiment en de ervaring van onze adviseurs kunnen we een mengsel leveren dat speciaal is afgestemd op grondsoort, vee en eventuele extremen. Advies en mengsel op maat! Zowel biologisch als gangbaar verkrijgbaar.

kruidenrijk-mengsel

Neutkens smakelijk en divers:

Breed inpasbaar op vrijwel alle grondsoorten en zowel geschikt voor maaien als beweiden. Smakelijk voor rundvee, schapen en geiten. Bevat66% grassen, 23% vlinderbloemigen en 11% kruiden.