Natuurinclusieve landbouw

Zaadhandel Neutkens besteedt veel aandacht aan het samenstellen van de mengsels. Er wordt bewust gezocht naar mengsels met veel diversiteit. Uit ervaring en onderzoek blijkt dat juist een grote diversiteit zorgt voor een verbetering van de bodemstructuur en -vruchtbaarheid.

De samenstelling is een resultaat van jarenlange ervaring in combinatie met testen op proefvelden en natuurlijk in de praktijk. In 2022 zijn er uitgebreide proeven geweest met het testen van mengsels op onkruidonderdrukking.

Natuurinclusieve landbouw

  • Groenbemesters: Zaadhandel Neutkens heeft vrijwel alle groenbemestersoorten “los op de plank” liggen. Zowel biologisch als gangbaar. Naast maatwerk zijn er ook enkele standaardmengsels.

  • Onderzaai: Onderzaai met klavers wordt veelvuldig gedaan bij granen en suikermais. Ook bij andere gewassen kan het zinvol zijn.

  • Boomgaard en voedselbos: Zaadhandel Neutkens heeft diverse mengsels speciaal ontwikkeld voor rijpaden in boomgaarden. Deze mengsels zijn traaggroeiend hebben een sterkte, dichte zode en zijn goed berijdbaar.

Neem voor een passend advies contact op met uw adviseur

UW ADVISEURS

Pim_Clotscher

PIM CLOTSCHER

Sander-Bernaerts

SANDER BERNAERTS

Kees-Hotting

KEES HOTTING

ZAADHANDEL NEUTKENS