Op 25 augustus aanstaande bent u tussen 13.00 en 20.00 uur van harte welkom tijdens de BioVelddag. Neem een kijkje op ons unieke proefveld van 5.000 m2. Hier vindt u ruim 1.000 verschillende plantensoorten op 164 verschillende veldjes. Weidemengsels, groenbemesters, bloemenmengsels en natuurmengsels. Laat u inspireren om de biodiversiteit op uw bedrijf te vergroten. 

We gebruiken het proefveld ook om zelf te leren. We proberen er verschillende mengsels, soorten en rassen. Zo liggen er bijvoorbeeld vergelijkingen van cichorei (voor weides), rietzwenk, kropaar, zomerwikke, verschillende klavers, bladraap en facelia. Daarnaast zijn er vele (relatief) onbekendere soorten solo gezaaid. Denk aan struisgras, festulolium, roodzwenk, microklaver, wondklaver en basterdklaver. Naast de vele veldjes met één soort zijn ook de belangrijkste groenbemester- en grasmengsels uitgezaaid.

Mengsels voor akkerranden

Veel verschillende natuurmengsels zijn najaar 2020 al gezaaid. Mengsels voor bijvoorbeeld akkerranden en voor het bevorderen van natuurlijke vijanden, insecten, vlinders, bijen en bestuivers staan centraal. En natuurlijk de mengsels gericht op vogels of andere fauna. De Optima bloemenmengsels zijn speciaal samengesteld met inheemse soorten en zaden.

Specialisten aanwezig

Kom zelf eens kijken op het proefveld tijdens de BioVelddag op 25 augustus aanstaande van 13.00 tot 20.00 uur. Die dag zijn er verschillende specialisten aanwezig om u te voorzien van alle informatie. Daarnaast zijn er rondleidingen door ons magazijn. We hopen hiermee een leerzame dag te bieden die stimuleert om de biodiversiteit op bedrijven te vergroten.


Workshop eetbare bloemen

Tijdens de BioVelddag van 25 augustus aanstaande organiseren we twee leuke workshops ‘Eetbare bloemen’. Deze worden verzorgd door natuurkoks Cathy Verschoor en Willy Boogaard. Zij zijn echte specialisten in het gebruik van eetbare bloemen en kunnen u alles vertellen over wildplukken. Er zijn workshops om 15.00 en om 17.00 uur. Wilt u meedoen? Schrijf u dan in via onderstaand formulier. Maar wacht niet te lang, want er is slechts een beperkt aantal plaatsen!

Schrijf u in voor de workshop

Namens welke organisatie komt u?
We hebben uw e-mailadres nodig mocht er iets wijzigen in de planning.