Biodiversiteit staat bij ons hoog in het vaandel, we zetten ons dagelijks in voor een mooiere en rijkere omgeving. De inheemse plantensoorten in onze natuurmengsels zorgen voor een grotere diversiteit van planten, dieren en insecten.

In onze nieuwe brochure staan al onze Optima bloemenmengsels. Deze mengsels bevatten voornamelijk inheemse soorten, verhogen de biodiversiteit en zijn afgestemd op grondsoort.

De Optima bloemenmengsels worden gebruikt in weilanden, natuurgebieden en in bermen voor bestrijding van eikenprocessierups. De mengsels zijn afgestemd op grondsoort en vochthuishouding. Alle mengsels bevatten hoofdzakelijk meerjarige soorten. Vaak zijn enkele eenjarige soorten toegevoegd om eerste jaar bloemen te krijgen. We gebruiken alleen zaden van wilde soorten en voor zover mogelijk uitsluitend inheems.

Naast de standaardmengsels heeft Neutkens vrijwel alle soorten los op voorraad. Hierdoor kunnen we écht maatwerk leveren. Bijvoorbeeld als bepaalde soorten niet of juist wel gewenst zijn. Of voor biologische bedrijven om de mengsels te laten voldoen aan de regelgeving. Neem gerust contact op met onze adviseurs!

Vul het contactformulier hiernaast in en ontvang onze digitale brochure met Optima bloemenmengsels