Terugblik Biobeurs 2023

Zaadhandel Neutkens heeft een tweetal workshops georganiseerd tijdens de Biokennisweek. De workshop: “Het biologisch landbouwbedrijf als veilig honk voor insecten” vond plaats tijdens de Biobeurs. Online was de workshop “groenbemesters maar dan beter” bij te wonen.

Het biologisch landbouwbedrijf als veilige honk voor insecten

Workshop “Het biologisch landbouwbedrijf als veilige honk voor insecten” vond plaats op de Biobeurs. Het was in samenwerking met ecoloog Karin Albers van Naturio. We gingen in op de problematiek rondom insecten.

Daarnaast was er aandacht voor praktische maatregelen die de insectenstand positief beïnvloeden. Ook de deelnemers konden meedenken. De ideeën van de deelnemers zijn ook in de presentatie meegenomen.

De volledige hand-out van de presentatie kunt u hieronder vinden.

De mensen die zich hebben aangemeld voor de Biokennisweek, kunnen de workshop ook bekijken via de website van Biokennisweek.

Groenbemesters maar dan beter

Online was de workshop “Groenbemesters maar dan beter.” Tijdens deze workshop gingen we in op de onderzoeken die door Neutkens zijn uitgevoerd naar de wisselwerking tussen verschillende groenbemestersoorten.

Ook werd de groenbemesterkeuze op de Boerderij van de Toekomst toegelicht door bedrijfsleider Koen Klompe.

De volledige hand-out van deze workshop kunt u hieronder vinden.