Omdat we maatwerk kunnen leveren, vinden we voor iedere toepassing en omstandigheid een passend mengsel. Zo kunnen we bijvoorbeeld rekening houden met het bouwplan door het vermijden van bepaalde plantenfamilies en waardplanten. Ook voor bedrijven die niet ploegen of laat en ondiep ploegen zijn er uitgebreide mogelijkheden qua mengselsamenstelling.  De mengsels zijn zowel biologisch als gangbaar te leveren. Een kleine greep uit onze basismengsels:

Optima Non Labour plus

Dit mengsel is een doorontwikkelde variant van het ‘gewone’ Non Labour mengsel en is uitermate geschikt voor NKG. Het mengsel geeft een snelle bodembedekking, is zeer vorstgevoelig, past in veel bouwplannen (bevat geen schermbloemigen en brassica’s) en is met weinig vermogen vroeg in het voorjaar tot een goed zaaibed te maken. Bevat vijf soorten waaronder facelia, alexandrijnse klaver vlas, tuinkers, niger en zomerwikke.

Optima Sola

Snelle ontwikkeling, bodembedekking en onkruidonderdrukking. Toepasbaar in een NKG systeem, zeker voor bijvoorbeeld peen en aardappel. Beter niet voor vroege teelten. Bevat haver, zomerwikke, tillage radish, niger, vlas, alexandrijnse klaver en deder

Optima Non Brassica

De naam zegt het al. Een mengsel zonder brassica’s en toch een snelle bodembedekking en onkruidonderdrukking. Een zeer divers (9 soorten) en uitgebalanceerd mengsel met een goede boven- en ondergrondse ontwikkeling en een hoog aandeel vlinderbloemigen. Het mengsel bevat ook Vesce de Narbonne. Dit is een wikke die sneller ontwikkelt, een zeer goede beworteling heeft en makkelijk weg te krijgen is.

Bij ieder mengsel is maatwerk mogelijk om het helemaal aan uw wensen aan te passen. Ook met vergroeningseisen kan rekening worden gehouden.