Juni 2022

We verwachten geen problemen met beschikbaarheden, niet in gangbaar en ook niet in biozaden. Er is een ruime voorraad. Zoals u ongetwijfeld weet kan zaadhandel Neutkens voor u afwegen en mengen. We hebben inmiddels veel ervaring met goed mengen. Dit scheelt u tijd en restzaad. Zaadhandel Neutkens kan ook afvullen in bigbags. Eventueel afsluitbaar met een losse schuif.

Naast maatwerk zijn er echter een paar standaardmengsels op voorraad. Deze komen voort uit jarenlange gebruikerservaring. Het gaat om de volgende mengsels.

Optima Non Labour Plus

Dit mengsel hebben we zowel gangbaar als biologisch standaard op voorraad.

Het is uitermate geschikt voor NKG waarbij vooral is gekozen voor componenten die vorstgevoelig zijn en met weinig moeite in het voorjaar zijn weg te werken. Het mengsel kan gezaaid worden tot uiterlijk 15 september (in het zuiden iets langer, in het noorden iets eerder). Bij tijdig zaaien is er een snelle bodembedekking. Het mengsel bevat 4 soorten waaronder phacelia, Alexandrijnse klaver, niger en zomerwikke.

Optima Sola

Zowel gangbaar als biologisch standaard op voorraad.

Dit mengsel heeft een zeer snelle beginontwikkeling, bodembedekking en onkruidonderdrukking. Ook toepasbaar in een NKG systeem, zeker voor bijvoorbeeld peen en aardappel. Beter niet voor vroege teelten. Bevat haver (biologisch gewone haver, gangbare variant omwille van de GLB regels Japanse haver), zomerwikke, tillage radish, niger, vlas, Alexandrijnse klaver en deder.

Optima Non Brassica

De naam zegt het al. Een mengsel zonder brassica’s en toch een snelle bodembedekking en onkruidonderdrukking. Een zeer divers en uitgebalanceerd mengsel met een goede boven- en ondergrondse ontwikkeling en een hoog aandeel vlinderbloemigen.

UW ADVISEURS

Pim_Clotscher

PIM CLOTSCHER

06 – 83 52 11 85

Sander-Bernaerts

SANDER BERNAERTS

06 – 51 22 45 52

Kees-Hotting

KEES HOTTING

06-23526659